40 Nglangi kanggo Vietnam kanggo uwal Casinos Cambodian banter

By | August 19, 2022

Gendéra Kamboja ing peta

Patang puluh wong dipunginaaken dening casino predatory seng di tuduh ing Kamboja mlayu minggu kepungkur dening nglangi tengen kali bali menyang Vietnam native. [Image: Shutterstock.com]

uwal massal

Luwih saka 40 karyawan wis mlayu casino Kamboja, lengkap karo nglangi tengen kali kanggo Vietnam.

juragan abuses wong

Vietnam VnExpress International ngutip penjaga tapel wates Provinsi Giang sing nglaporake kedadeyan kasebut ing Kamis. Para buronan kasebut ngaku yen majikane nyiksa dheweke ing kasino ing komune Sampeou Poun ing Provinsi Kandal Kamboja.

Larian massa kanggo kebebasan kalebu nglangi nyabrang kali sing misahake Kamboja saka Vietnam, Binh Di. VnExpress ngandika buronan ngakoni miwiti karo 42 wong, nanging kali wis dijupuk siji, nalika pemilik casino tak liyane.

Sumber warta mbuktekake manawa panguwasa Vietnam nangkep limang wanita lan 35 wong lanang amarga mlebu ing Vietnam kanthi ilegal. Petugas ing gerbang tapel wates Long Binh, Mayor Le Ngoc Tuan, ujar manawa identitas 40 wong kasebut durung diverifikasi.

Eksploitasi manungsa

Adhedhasar Warta Vietnam, 42 wong kabeh warga Vietnam. Padha ngaku wis musna kanggo Kamboja ing waé kanggo bisa ing casino.

meksa karyawan kerja lembur tanpa mbayar utawa ngaso

Nalika padha entuk proyek ing game online lan media sosial, sing nduweni casino meksa karyawan supaya bisa lembur tanpa mbayar utawa ngaso.

Kombinasi kasebut nyebabake 40 wong mlebu maneh ing tanah air kanthi ilegal. Rekaman video saka VnExpress nuduhake uwal massa saka bangunan menyang kali, ngiring dening rincian keamanan karo mecut. Panguwasa mbuktekake manawa sawetara buronan nandhang tatu cilik lan lagi dirawat medis. Salah 42 asli sing ora nggawe iku cah lanang cilek sing kejiret dening Staff casino.

Komando Pengawal Perbatasan An Giang ngatur nggolèki wong sing hanyut ing pinggir kali.

Kamboja sham

Media Vietnam wis nglaporake manawa kasino ing Kamboja lan liya-liyane ngapusi akeh warga supaya ninggalake omah-omahé kanthi mbujuk janji kerja sing dibayar. Sawise ing gendheng saka pamilik casino predatory, buruh asring eksploitasi. Panguwasa uga kacarita sing casino bakal ngidini Vietnam bali ngarep ing siji kondisi – mbayar captors nganti US $ 30.000.

VnExpress laporan sing ing enem sasi pisanan 2022, Vietnam lan Kamboja panguwasa makarya bebarengan kanggo ngluwari luwih saka 250 buruh casino eksploitasi.

Ing wilayah Asia Kidul-Wétan ora liyo apa ateges casinos abdi-staffed. Ing Mei, wong wadon uga nglangi ing kali menyang tetanggan Kamboja, Thailand, kanggo uwal saka casino budhak Burma. Dheweke kacarita sing liyane 300 Thai wanita ditahan minangka abdi jinis ing casino ing tapel wates Thailand-Myanmar.

#Nglangi #kanggo #Vietnam #kanggo #uwal #Casinos #Cambodian #banter

Leave a Reply

Your email address will not be published.