Italia Denda Google, Advertising Agency € 1,45m kanggo Gambling Ads

By | August 3, 2022

palu ing dhuwit

Regulator Italia kenek Google lan Top Ads karo denda abot kanggo mbukak iklan gambling ilegal. [Image: Shutterstock.com]

Pelanggaran pisanan

Regulator iklan Italia Autorit per le Garanzie nelle Comunicazioni (Agcom) didenda YouTube tiyang sepah Google € 750.000 ($ 760.841) amarga nglanggar larangan nasional ing iklan gambling.

tumindak pisanan sing ditindakake dening kantor marang panyedhiya layanan hosting video”

“Iki minangka tumindak pisanan sing ditindakake kantor marang panyedhiya layanan hosting video (Video Sharing Platform) kanggo ngidini distribusi iklan ilegal sing ana hubungane karo game kanggo menang dhuwit,” ujare Agcom ing pratelan.

Agcom uga didenda Top Ads, panyipta iklan kasebut, €700,000 ($710,119) amarga perane ing pelanggaran ilegal. Denda kasebut disebar sawise iklan gambling sing ora cocog muncul ing saluran YouTube Spike perusahaan.

Latar mburi hukum

sikap Italia ing iklan gambling wis maintained liwat “edict kamulyan”, hukum sing èfèktif nglarang kamungkinan sah ana.

YouTube sadurunge wis nggawe Spike minangka “mitra sing wis diverifikasi”, sing ndadekake dheweke luwih guilty amarga nglanggar iklan kasebut. Agcom nyathet yen status sing ditingkatake iki tegese YouTube, lan Google, tanggung jawab kanggo konten sing katon ing saluran kasebut.

Agcom bisa uga wis ngetokake denda pisanan kanggo YouTube, nanging wis ana hubungane karo Google sadurunge

Agcom bisa uga wis ngetokake denda pisanan kanggo YouTube, nanging wis ditangani Google sadurunge. Ing taun 2020, regulator ngukum raksasa teknologi €100,000 ($101,403) amarga pariwara ing mesin telusuran. Kaputusan iki pungkasane dibatalake ing taun 2021.

masalah Eropah karo iklan gambling

Topik ngatur iklan gambling wis dadi topik banget kontrovèrsial ing Eropah.

Walanda wis hosting debat nengsemake bab yurisdiksi gambling iklan. Politisi kanthi terang-terangan nentang prevalensi operator lan lobi kanggo ngrusak wektu siaran ing televisi.

Bubar, perusahaan game Walanda kepeksa mandheg nggunakake panutan ing kampanye iklan.

Kangge, konstitusionalitas larangan pariwara gambling Spanyol lagi ditinjau kanthi yudisial. Putusan kasebut kudu dijunjung dening Mahkamah Konstitusi sanajan Mahkamah Agung nemokake larangan kasebut ora konstitusional.

Ing Inggris, Liga Premier ana ing tengah-tengah wektu sing ditemtokake ing sikap gambling. Pamrentah Inggris ngidini liga bisa mlaku kanthi yakin manawa bakal nglarang sponsor taruhan-Nanging, tim saya tambah akeh gabung karo operator, sing bisa meksa intervensi pemerintah.

perang kanggo klub bal-balan

Larangan Italia, sauntara iku, uga dadi prakara kanggo klub bal-balan. Ora mung akeh klub sing sadurunge sekutu karo perusahaan game, nanging prevalensi sakabèhé saka gambling ing donya olahraga mbukak lawang kanggo keuntungan ekonomi ageng.

Tim isih diijini kerja sama karo operator ing wilayah liyane, sanajan kesempatan finansial sing ilang isih katon.

#Italia #Denda #Google #Advertising #Agency #145m #kanggo #Gambling #Ads

Leave a Reply

Your email address will not be published.