Mantan Senator Indiana, Eksekutif Casino Dipenjara kanggo Skema Pendanaan

By | August 18, 2022

Kawat barbed ing pakunjaran

Loro-lorone mantan Senator Indiana Brent Waltz lan mantan eksekutif casino wis dihukum pakunjaran federal kanggo peran ing rencana finance Pemilu ilegal. [Image: Shutterstock.com]

Waltz mudhun kanggo sepuluh

Mantan Senator negara Indiana Brent Waltz lan mantan eksekutif casino John Keeler wis nampa ukara pakunjaran federal kanggo nggawe lan njupuk bagéyan ing rencana finance Pemilu.

sepuluh sasi ing pakunjaran

Rebo, Kantor Kejaksaan AS kanggo Distrik Indiana Kidul (SDIN) ngumumake manawa hakim ngukum Waltz, 48 taun, penjara sepuluh wulan. DOJ uga nuduhake kabar kasebut liwat Twitter:

Miturut DOJ, Waltz ngakoni guilty ing April 2022 kanggo nampa $40,500 ing sumbangan ilegal kanggo tawaran gagal kanggo Congress. Tilas senator kasebut uga ngakoni “agen FBI ngapusi lan mblusukake” sing sniffed metu tilase dhuwit ilegal.

Hakim Distrik AS James R. Sweeney II uga mrentah supaya, sawise dibebasake saka pakunjaran, Waltz bakal dipantau suwene rong taun dening Kantor Probation AS. Dheweke uga kudu mbayar $ 40.500 minangka denda.

FBI mbuwang telung tuduhan marang Waltz minangka bagean saka kesepakatan panjaluke.

Keeler entuk loro

Keeler, 72 – mantan wakil presiden lan penasehat umum saka Indiana casino lan operator racetrack New Centaur LLC – ana sumber sumbangan ilegal. Judge Sweeney ngukum wong asli Indianapolis rong sasi ing pakunjaran federal sawise ngakoni guilty kanggo nyebabake filing bali tax palsu.

Keeler mbayar konsultan politik Kelley Rogers $41.000 saka dana New Centaur

Dokumen pengadilan ngandhakake yen Keeler mbayar konsultan politik Kelley Rogers $41.000 saka dana New Centaur. Dheweke banjur ngarahake Rogers kanggo corong $ 25.000 ing awis kanggo kampanye Brent Waltz kanggo 2015 Congress liwat sawetara donor hay lan Waltz piyambak.

Undang-undang pemilihan federal nglarang sumbangan kampanye sing digawe kanggo wong liya, utawa dikenal minangka donor hay.

Kanggo luwih nyamar asal saka sumbangan, Keeler dicocogake bali tax federal New Centaur. Dheweke ngusulake iki kanthi cara “kanggo nggambarake pembayaran $ 41.000 menyang Rogers minangka biaya bisnis sing bisa disudo.”

Keeler uga ngaku salah ing April 2022, seminggu sawise Waltz ngakoni kesalahane.

Warning ditanggepi

Miturut release penet DOJ diterbitake ana, ngandika Agung AS kanggo SDIN Zachary A. Myers: “Diam-diam funneling dhuwit casino ilegal menyang kampanye politik minangka angkara serius lan kriminal sing nindakake iku bakal dicekel tanggung jawab.”

IRS, agen khusus Investigasi Kriminal sing tanggung jawab, Justin Campbell, nganggep ukuman pakunjaran mung kanggo pasangan kasebut. Ukara kasebut, ujare Campbell, mbuktekake “ana akibat kanggo penyalahgunaan posisi kepercayaan ing sektor swasta lan umum.”

#Mantan #Senator #Indiana #Eksekutif #Casino #Dipenjara #kanggo #Skema #Pendanaan

Leave a Reply

Your email address will not be published.