Okada Manila Korban Kudeta Gagal dening Pejabat Filipina

By | September 3, 2022

Okada Manila

Manila kang Okada Casino iku Doel saka perjuangan daya antarane Japanese Mogul Kazuo Okada lan panguwasa Filipina. [Image: Shutterstock.com]

rebutan daya

Resor Okada Manila ing Filipina wis narik kontroversi maneh amarga saingan nyoba ngrebut saka mogul Jepang Kazuo Okada.

Video saka altercation antarane 50 karyawan palsu wis bocor ing tengah upaya kudeta ing properti. Karyawan saka Philippine Amusement lan Gaming Corporation (PAGCOR), preduli saka posisi sing, ana ing antarane wong akeh.

Anggota uga gabung karo Polisi Nasional Filipina.

Pimpinan grup kasebut minangka anggota Dewan Hiburan lan Hiburan Tiger Resorts (TRLEI), sing sadurunge dibuwang dening Okada, sing tundhuk karo perusahaan induk TRLEI, Tiger Resorts Asia (TRAL). Anggota uga gabung karo Polisi Nasional Filipina.

Okada Manila: sajarah kontrovèrsi

Acara pungkasan kasebut ngetutake pesenan mandek lan mandheg PAGCOR menyang manajemen Okada Manila, kalebu Okada lan liya-liyane. Pesenan kasebut diwenehake sawise manajemen mutusake kanggo ngeculake anggota Dewan TRLEI saka peran minangka operator casino.

Pengatur Filipina sadurunge dhawuh Papan TRLEI Okada kanggo mungkasi alokasi dana kanggo kandang game casino, pesenan sing digatèkaké.

Okada wis dilindhungi dening Status Quo Ante Order (SQAO) diwenehake dening Supreme Court Filipina wiwit njupuk maneh kontrol casino sadurungé taun. SQAQ ujar manawa dheweke kudu diangkat maneh dadi CEO lan Ketua TRLEI.

ditanggepi ing 2017 sawise tuduhan yen dheweke nyalahi panggunaan $ 20 yuta

Okada sadurunge nglakokake Manila Okada nganti dheweke diusir ing taun 2017 sawise tuduhan nylewengake dana $20 yuta. Dheweke nerusake kontrol tanggal 31 Mei – kanthi bantuan saka polisi lokal lan keamanan pribadi – nanging wiwit saiki wis ora lancar.

Milyuner Jepang bubar dituntut amarga nggunakake “kekerasan lan intimidasi” kanggo mbalekake kasino. Laporan kasebut khusus nyebutake Okada lan loro kancane sajrone PHK sadurunge.

Panguwasa nimbang

PAGCOR ora yakin manawa keamanan Okada minangka pengontrol properti bakal tetep. Dheweke nuntut “panguwasa sing sah” kanggo nolak sentimen SQAQ, yen ora bakal dibuwang.

Sekretaris Departemen Kehakiman Filipina tikel kaping pindho babagan keputusan PAGCOR ing Kamis, nambah posisi ing kasus kasebut.

Tim keamanan Okada wis barricaded piyambak ing ruang paling ngisor saka garage parking bangunan kang

Adhedhasar Gambling nangr, tim keamanan Okada wis barricaded dhewe ing ruang paling ngisor saka garage parking bangunan anjog kanggo ngleboke casino.

Juru bicara Okada sadurunge ujar manawa tuduhan marang dheweke lan kanca-kancane “murni palsu”.[s]”Kanthi “tanpa dhasar hukum.”

#Okada #Manila #Korban #Kudeta #Gagal #dening #Pejabat #Filipina

Leave a Reply

Your email address will not be published.