Tenis Italia Ump dilarang pitung taun amarga pertandhingan

By | August 27, 2022

Pemain tenis mriksa senar raket

Pejabat tenis Italia Lorenzo Chiurazzi wis dilereni soko tugas suwene pitu setengah taun amarga pelanggaran pengaturan pertandingan. [Image: Shutterstock.com]

Paukuman cepet

Wasit kursi tenis tingkat nasional Italia lan juru garis Lorenzo Chiurazzi wis dilarang dening Badan Integritas Tenis Internasional (ITIA) suwene pitung setengah taun kanggo ndandani pertandingan.

denda $50.000, kang $33.500 wis dilereni soko tugas

Pratelan sing dirilis dina Jumuah ngonfirmasi penundaan Chiurazzi, uga denda $50,000, sing $33,500 wis ditundha. Masalah kasebut dirampungake miturut “Proposal Disposisi” ITIA, sing ngidini agensi kasebut ngetrapake ukuman tanpa nyoba.

Larangan kasebut bakal ditrapake wiwit tanggal dakwaan dicabut, 12 Agustus 2022, nganti 11 Februari 2030.

Nglanggar aturan

Pelanggaran Chiurazzi dumadi nalika pertandhingan ing 2021 ing turnamen ing Perugia, Italia. Pejabat pertandhingan nindakake sawetara pelanggaran, kalebu wektu tundha input skor, kanthi sengaja ngunggah skor sing ora bener, lan ora melu investigasi lan nglaporake korupsi.

Chiurazzi ditemokake guilty amarga sawetara tuduhan nglanggar Program Anti-Korupsi Tenis (TACP), sing kapacak ing ngisor iki:

  • Section D.1.b, kang dhaftar gambling pelanggaran sing bisa kasil paukuman.
  • Bagean D.1.m, sing gegayutan karo carane skor kudu dilebokake ing wektu sing tepat lan tanpa manipulasi.
  • Bagean D.1.d, sing nglarang nggawe acara.
  • Bagean D.2.bi, sing mrentahake saben pejabat supaya bisa dipengaruhi dening pihak sing ora duwe wewenang kanggo nglaporake kedadeyan kasebut.
  • Bagian F.2.b, sing ujar manawa kabeh pejabat kudu kerja sama ing penyelidikan.

Chiurazzi ngakoni tuduhan kasebut lan banjur dilarang.

Tambah masalah karo match-fixing

Chiurazzi ora bakal melu ing acara tenis nasional utawa internasional nganti penundaan wis digawe.

uga nyelidiki fellow Italia pangareping wasit Francesco Totaro, sing dipuntudhuh kanggo ndandani pertandhingan

Sauntara kuwi, ITIA uga nyelidiki sesama wasit kepala Italia Francesco Totaro, sing dituduh ngatur pertandhingan ing wulan Juli. Kajaba iku, telung pejabat Tunisia dilereni soko tugas amarga diduga ndandani pertandhingan ing minggu sing padha karo Totaro.

ITIA ngarep-arep yen pengawasan sing luwih kenceng bakal nyedhiyakake papan sing luwih aman kanggo olahraga.

“ITIA minangka badan independen sing diadegake dening Badan Penguasa Tenis Internasional kanggo promosi, nyengkuyung, ningkatake lan njaga integritas tenis profesional ing saindenging jagad,” ujare pratelan sawise penundaan Totaro.

#Tenis #Italia #Ump #dilarang #pitung #taun #amarga #pertandhingan

Leave a Reply

Your email address will not be published.