Vietnam, Kamboja bisa kanggo curb Trafficking in Casinos

By | August 29, 2022

Kamentrian Luar Negeri Vietnam

Kamentrian Luar Negeri Vietnam (gambar) wis ngumumake panguwasa sing kerja sama karo mitra Kamboja kanggo nglawan tambah akeh perdagangan manungsa casino. [Image: Shutterstock.com]

Operasi gabungan

Kurang saka rong minggu wis liwati wiwit 40 buruh Vietnam rampung uwal serem kali-salib saka pegawe dipeksa ing casino Cambodian. Saiki, panguwasa loro negara Asia sing wewatesan wis ngumumake yen dheweke kerja sama kanggo nglawan tambah akeh perdagangan manungsa.

Wong Vietnam ngapusi kerja ing perusahaan sing ragu-ragu

Juru bicara Kementerian Luar Negeri Vietnam, Le Thi Thu Hang, ngumumake kerjasama kasebut ing Kamis sajrone konferensi pers. Dheweke nggawe komentar kasebut kanggo nanggepi keprihatinan sing saya tambah akeh babagan kedadeyan kerja paksa. Fokus utama Kamentrian yaiku warga Vietnam sing digabung menyang perusahaan sing ragu-ragu ing Kamboja.

Hang ujar manawa pelayanane wis “ngarahake wakil ing Kamboja supaya kerja sama karo panguwasa Kamboja lan panguwasa domestik Vietnam”. […] kanggo netepake lan verifikasi informasi, ngleksanakake langkah-langkah perlindungan warga, lan menehi pitulungan marang warga sing mbutuhake kanthi tepat wektu.

Ing akun nggegirisi sing diterbitake ing dina Minggu dening koran online VnExpress, nduweni casino Cambodian dipeksa papat kulawargané saka kutha plabuhan Vietnam Hai Phong kanggo mbayar ewu dolar ing tebusan kanggo papat cah enom. Padha dinuga diapusi dening kenalan menyang bisa ing casino ing kahanan pegawe dipeksa.

Nggawa korban mulih

Hang nambahake manawa wakil lan panguwasa Vietnam lan Kamboja bakal kerja bareng kanggo “ngupayakake upaya kanggo nglindhungi konsuler lan warga negara, lan nggawa bali warga Vietnam. […] diapusi dening makelar ilegal kanggo kerja ing Kamboja.

Unggahan video viral oleh VnExpress saka kali massal uwal – kang cah enom klelep ing Binh Di – wis nambah titik exclamation global kanggo apus perdagangan manungsa canggih. Dheweke nggodho atusan korban menyang Kamboja lan Myanmar (Burma) saka negara Asia Tenggara liyane kalebu Thailand, Malaysia, Taiwan, Indonesia lan, mesthi, Vietnam.

Polisi Kamboja nyekel casino manager

polisi Vietnam wis wiwit dikenali papat jaringan perdagangan manungsa melu ing casino ing provinsi Kandal Kamboja, ngendi 40 wong mlayu. miturut CepetPolisi Kamboja nangkep manajer kasino, warga China sing ora dijenengi, sing ngakoni nindakake kerja paksa.

Hang ujar minggu kepungkur manawa panguwasa Kamboja uga wis ngetrapake prosedur kanggo 25 wong Vietnam liyane, sing ditipu dadi tenaga kerja paksa ing Kamboja, supaya dipulangkan.

Ekspor Cina?

Miturut sawetara ahli, sindikat kejahatan Cina sing canggih ana ing mburi operasi perdagangan manusia ing Kamboja. Nalika masarakat ing China luwih ngerti babagan penipuan kasebut, kanggo akeh sing ngluwihi watese, janji mbayar proyek pancen apik banget kanggo dilewati, sanajan curiga.

Perwakilan regional kanggo Asia Tenggara lan Pasifik ing Kantor PBB babagan Narkoba lan Kejahatan, Jeremy Douglas, marang The Straits Times: “Pamrentah lan polisi lokal ketinggalan babagan iki.”

“Pandemik kasebut wis nyepetake gerakan kasino online amarga padha ngupaya kanggo ngasilake bathi sing ilang, lan kita ngerti manawa akeh ing wilayah kasebut banjur pindhah menyang penipuan penipuan kanggo aliran awis tambahan. Lan penegak hukum ora weruh, “ujare Douglas.

#Vietnam #Kamboja #bisa #kanggo #curb #Trafficking #Casinos

Leave a Reply

Your email address will not be published.